luni, 6 noiembrie 2017

Petiţie: Toţi pentru Justiţie (declic.ro)

Către: Parlamentul României
În atenția: Liviu Dragnea, Președinte al Camerei Deputaților și Călin Popescu Tăriceanu, Președinte al Senatului
Cc: Klaus Iohannis, Președintele României

Petiție

Stimați membri ai Parlamentului,
Cetățenii României știu că o societate democratică nu poate funcționa fără o justiție puternică și independentă. Însă acest sistem al justiției, care nu de puține ori a fost catalogat ca ‘redutabil’, ‘remarcant’ sau ‘excelent’ de către parteneri externi, este pus în pericol de modificările propuse acum.
Pachetul Legilor Justiției se află pe mesele dumneavoastră. Vă cerem ca în ziua votului de modificare să spuneți NU! Vă cerem să fiți de partea bună a istoriei, într-un moment în care este clar că se decide viitorul european al României.
Dorim să vă reamintim că peste 4000 de magistrați, CSM, DNA, DIICOT, Președintele României și chiar Comisia Europeană au criticat dur pachetul de modificare a Legilor Justiției. Adoptarea lui ar însemna anularea tuturor eforturilor României la transparență și bună guvernare din ultimii 10 ani.
Noi, cei ce v-am ales să ne reprezentați drepturile în Parlament, vă cerem să ne respectați încrederea cu care ați fost investiți. Și vă mai cerem să vă disociați de interesele penalilor pentru care o justiție independentă este sinonimă cu drumul scurt spre închisoare.

Citiţi în continuare şi semnaţi petiţia aici: https://facem.declic.ro/campaigns/78

Şi nu uitaţi: Sharing is caring :) Daţi mai departe, să afle (şi să semneze) cât mai multă lume! Mulţumesc!

Together we stand, divided we fall!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu